Streekproducten

Halle beschikt over heel wat streekproducten om duimen en vingers bij af te likken!

Streekproducten Centrum
​Het mekka van de streekproducten! Naast een uitgebreid gamma van andere delicatessen uit de Groene Gordel beschikt het Streekproducten Centrum ook over een eigen arsenaal: advocaat, het Hals aperitief  'het Vaantje', Halse Koffie, witte fruitwijn, Malakoff Gin en ga zo maar verder.

Hier kan je ook de typische Halse specialiteit 'krotten' vinden. Als bedevaarder kocht je een zakje met 9 krotten om op te snoepen tijdens het “noveen”, na elk gebed kon je er eentje nemen. Nu hebben ze ook hun plaats in het Hals Carnaval. Op Krottenmaandag, de laatste dag van het carnaval, gooien de Prinsen van Tastendeuvel vijfduizend snoepjes door de ramen van de café's op de Grote Markt.

http://www.streekproductencentrum.be/ - Poststraat 3A, 1500 Halle

Brouwerij Boon
Sinds 1990 wordt hier Lambiek Boon gebrouwen, de basis voor heerlijke bieren als Geuze Mariage Parfait, Oude Geuze Boon, Oude Kriek Boon, Faro Perte Totale. Brouwerij Boon brouwt ook het Duivelsbier, een zwaar donker bier en een Halse specialiteit.

http://www.boon.be

Beenhouwerij Pieters
Op de Beestenmarkt in Halle houdt de familie Pieters reeds sinds 1953 een slagerij. De recepten werden er van generatie op generatie doorgegeven, zo ook het recepten van de witte, zwarte en bloedpensen. Je kan er ook terecht voor bierpaté, gemaakt met Kartuisbier.

http://www.straffestreek.be/producent/slagerij-pieters​ - Beestenmarkt 4, 1500 Halle

Mokkadis
In 1989 haalde bakker Jan Springael de eerste Vaantjeskoek, een creatie ter ere van de onthulling van het standbeeld van de Vaantjesboer, uit de oven. Vandaag is deze koek op basis van suiker, boter, bloem, ei, hazelnoot en amandelen erkend als Straffe streekproduct en te verkrijgen bij Mokkadis, een artisanale koffiebranderij in het centrum van Halle.

Beestenmarkt 17, 1500 Halle - 02 361 45 55 - info@mokkadis.be

Den Herberg

In het jaar 2000 kochten Bart Devillé en Ann Heremans een pand in Buizingen. Ze willen er dolgraag een eigen brouwerij beginnen. Stilaan groeide bij hen ook het idee om hun ambachtelijke bieren zelf te serveren in een eigen café. Café den Herberg ontving zijn eerste stamgasten in 2007 en een jaar later kwam de productie van het Herberg streekbier op volle toeren. Er bestaan 4 soorten van Herbergbier: Blond, Tarwe, Amber en Bruin. Ga zelf eens proeven in Den Herberg, Octave de Kerchove d’Exaerdestraat 16.

 

Ontdek meer streekproducten van onze regio:
http://www.pajottenland.be/2010/merk.php
http://www.straffestreek.be/