Fietsknooppuntennetwerk

Een paar uur, een dagje tussendoor, een weekend of een hele vakantie lang. Met het fietsknooppuntennetwerk kan je heel eenvoudig Vlaams-Brabant op twee wielen beleven zo lang je maar wil. In totaal bedraagt het netwerk 2.150 km. Het omvat verschillende types van landschap en gaat op enkele plaatsen tot in het centrum van de steden. 

Hoe werkt deze fietsnetwerkkaart? Teken je route uit en noteer de nummers van de knooppunten waar je langs komt in de juiste volgorde. Daarna volg je met de fiets gewoon de route van nummer tot nummer, dus van knooppunt tot knooppunt, door de wegwijzers te volgen. Je kan eindeloos knooppunten combineren. Op de kaart staan de afstanden, hellingsgraad, bezienswaardigheden, fietscafés en fietslogies vermeld. 

Dit fietsnetwerk sluit ook aan op op de fietsnetwerken van de omliggende provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Henegouwen, Waals-Brabant en Luik. Er worden verbindingen gelegd naar de Groene Wandeling, een prachtig wandel- en fietstraject langs de mooiste parken en natuurgebieden in Brussel. Nieuw op de fietskaart is de aansluiting op het digitale fietsnetwerk in het Brussels Gewest.

De toeristische fietsgids is te koop in het toerismekantoor (7 euro).

Je kunt ook steeds gebruik maken van de actuele routeplanner.