Groene Halte

Groene Halte-wandelingen zijn wandelingen van station naar station langs de mooiste GR-paden. In het station van Halle vertrekt de Groene Halte-wandeling naar Groenendaal. 
In het eerste deel van deze zeer gevarieerde tocht wandel je door het heuvelende landschap ten zuiden van Brussel. Ondanks de nabijheid van de grootstad is het hier verrassend groen. Kleinschalige natuurgebieden in beekvalleien, bossen met holle wegen en weidse vergezichten volgen elkaar op. In het tweede deel van de wandeling doorkruis je het bekendste woud van België. Het Zoniënwoud wordt ook wel eens een beukenkathedraal genoemd. Niet alleen eekhoorns, maar ook reeën en tal van amfibieën voelen er zich thuis.

Bewegwijzering:
De wandeling maakt gebruik van bestaande Grote Routepaden (GR 12 / GR 512 / Streek-GR Groene Gordel).
Het traject is bewegwijzerd met wit-rode markeringen. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.

Lengte van de wandeling: 20,8 km (verkortingsmogelijkheden: 14,3 en 7,1 km)
Gemeenten: Halle, Beersel, Linkebeek & Sint-Genesius-Rode.

Aankoop wandelgids:
De stationsstapper is momenteel uitverkocht. Als alternatief biedt Treintrambus de vernieuwde Treinstapper 2 aan. Deze kan je hier bestellen. De Treinstapper 2 kost 18,50€ voor leden van TreinTramBus en 20.25€ voor niet-leden (prijzen inclusief verzending).

In de gids vind je volgende dagtochten:
*Beernem – Brugge
*Gontrode – Munkzwalm
*Lierde – Munkzwalm
*Groenendaal – Halle
*Sint-Joris-Weert – Leuven
*Berchem – Hoboken
*Tielen – Herentals

Leden van TreinTrambus kunnen de wandelingen uit de Stationsstapper wel nog terugvinden en downloaden via de ledenhoek van de website treintrambus.be.