Paterskerk & graffiti

De provincie Vlaams-Brabant, de stad Halle en CC ’t Vondel sloegen de handen in elkaar om een uniek en ambitieus street art-project te realiseren.
De partners kozen ervoor om in de Paterskerk in Halle een indrukwekkend totaalkunstwerk te creëren door twee grootheden uit de street art-scene, Bart Smeets alias Smates en Steve Locatelli.
De Paterskerk is de eerste kerk in België met een monumentaal en hedendaags street art-kunstwerk. Het is een artistieke stilteplek geworden waarbij de monumentale street art uitnodigt tot bewondering.
Dankzij het kunstwerk lijkt het alsof de kerk niet langer in de stad maar midden in een feeëriek oerwoud staat.

Zin om het kunstwerk met eigen ogen te bewonderen? Kom dan eens langs op de opendeurdagen of bekijk al eens de catalogus hieronder.

Adres: Volpestraat 38, 1500 Halle

De andere graffitikunstwerken van Halle kan je op deze locaties bewonderen:

  • station Halle (Vandenpeereboomstraat, 1500 Halle): sterrenbeelden. Zoek zeker ook eens het sterrenbeeld van bekende Hallenaar Servais.
  • station Buizingen (Palieterweidestraat, 1501 Buizingen): Een 30-tal kunstenaars zijn aan het werk gegaan rond het thema 'het verleden'. In de tunnel kan je figuren terugvinden uit een ver of dicht verleden.
  • station Lembeek (Stationsstraat, 1502 Lembeek): 650m² werd beschildert in het thema 'Hallerbos'. De basiskleur was paars als verwijzing naar de boshyacinten. 
  • droogtoren (Leide 3, 1500 Halle): Een groot wit konijn die een vogeltje gevangen houdt door kunstenaar Gijs Vanhee